Simulant-slachtoffers / Simulant Militaire en Civiele Traumatologie

Wij maken onderscheid in ‘slachtofferacteurs’ en ‘Simulanten Militaire en Civiele Traumatologie’. Een Simulant Militaire en Civiele Traumatologie gaat verder dan een gewoon slachtoffer. Deze kan ingezet worden bij terreuroefeningen en real-life oefeningen die net even verder gaan dan de reguliere inzet van een simulant-slachtoffers. Denk dan bijvoorbeeld aan het ensceneren van een explosie in een treinwagon met blastletsel. De toegevoegde waarde van een Simulant Militaire en Civiele Traumatologie is, dat zij een casuïstiek speelt die volledig beleefd kan worden zonder bijsturing van een instructeur, waardoor het gedrag, de competenties en de gevolgen maximaal en op een natuurlijke manier gespiegeld worden: er wordt dus een beheersbare situatie gecreëerd waarbij de cursist uitgedaagd wordt te handelen tijdens een realistisch leermoment. Geen kaartjes met waarden om de nek, niet stoppen wanneer het te moeilijk wordt of wanneer de instructeur fouten maakt, maar gewoon doorgaan zoals een lichaam dat ook zou doen, zonder hulp van buitenaf.
Wij leveren ook simulant-slachtoffers, die net even wat meer opgeleid zijn als de reguliere slachtoffers die u bij een lotuskring aanvraagt.

Met in totaal meer dan 80 ervaren slachtoffers die ieder dag voor o.a. Nationale Politie, Brandweer en Ministeries in binnen- en buitenland werken kunnen wij uw trainingen extra cachet bieden. Zij zijn opgeleid volgens de laatste medische protocollen en hebben ruime ervaring in trauma werkzaamheden. Ze worden ingezet in binnen- en buitenland. Van kleine lokale oefeningen tot meerdaagse internationale 24 uursoefeningen. Onze Simulanten Militaire en Civiele Traumatologie spreken naast Nederlands, ook Engels en Duits.

Klaas is voor 1 dag LOTUS. Lukt het hem om bij een grote oefening voor de brandweer een geloofwaardig ongeval slachtoffer uit te beelden? Ervaren LOTUS, Bojoura Hoogvliet, brengt hem de kneepjes van het vak bij.

Wij zijn gespecialiseerd in grote ontruimings- en TGB- oefeningen.

Op zoek naar een simulant-slachtoffers?

Training Innovations is een van de grootste bedrijven in Nederland, dat dagelijks simulant-slachtoffers inzet door heel Nederland. Wij hebben zo’n 120 zzp-ers voor ons werken waaronder simulant-slachtoffers, instructeurs, BHV-ers en brandwachten. Deze zzp-ers komen van noord Groningen t/m zuid Limburg, dus bij iedere locatie kunnen we leveren.

Wij leveren kwaliteit: onze simulant-slachtoffers zijn allemaal goed opgeleid, hebben veel ervaring. En veel van onze zzp-ers hebben de opleiding ‘Simulant Militaire en Civiele Traumatologie’ afgerond, waardoor ze extra kennis hebben van het vak. Juist voor de speciale trauma casussen zijn deze simulant-slachtoffers extra geschikt. Maar ook de opleidings- en herhaling cursussen en EHBO examens plannen we dagelijks.

Wij nemen de planning én coördinatie van de simulant-slachtoffers voor u uit handen, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Ook de communicatie en vervanging bij ziekte nemen wij voor onze rekening.